fbpx

Mui Ne: Great destination for those who love beaches

Mui Ne: Great destination for those who love beaches

Posted on21 September, 2019

You might know that Vietnam’s famous for the beaches: White sand, blue waves, sunlights and lovely people. You might heard about Da Nang, Nha Trang, Con Dao, Phu Quoc, etc. But which one should you pick for your vacation – or maybe even combine it with a pre-wedding/engagement or a simple couple photoshoot?

1. Travel to Mui Ne:
If you choose Ho Chi Minh city (aka Saigon) to arrive first, then I’d recommend Mui Ne (Phan Thiet). You can come here by train (recommend if you have never tried, since you can also enjoy the beautiful scenery on the sides of the train) , or by sleeping bus. It takes roughly 4 hours from Ho Chi Minh either way, so not too long that could make you too tired to do anything else rather than take a nap. Mui Ne’s best to visit from October to April, but when we talk about bad weather, Mui Ne’s still a sunny place most days of the year.

2. Accommodations in Mui Ne:
Mui Ne is somewhat developed as a tourism city, but not too much as you might see in Nha Trang city. With that said, you won’t see tourists swarming on the street and beaches, the calmness and silence can still be found here, but you can also find a 24/7 convenient shop a couple steps away from your resort. Mui Ne is cheap – you can enjoy seafood to your fullest belly with just 20 – 30 bucks a person, or go fancy with something more extravagant in your resorts. Staying here is great too! Try Mia Mui Ne, for a really reasonable price including wonderful breakfast, and not to mention their staffs are superb. I’m not sponsored by them but just a honest traveler who used to stay there (and some other places, hence the recommendation)

And what else does this place has to offer? Well – check out Q + L’s photographs that we took for them recently. Within 2 days we enjoy together not only the beaches and seafood (of course!) but also the gorgeous sand dulls and the absolutely beautiful sunlight here.

———–

Bạn đã từng biết Việt Nam vì những bãi biển trải dài Bắc – Nam, đã thấy những tấm ảnh biển xanh, cát trắng, nắng vàng và cả những con người quê biển chân chất, giản dị. Bạn đã nghe bạn bè kể về Đà Nẵng, Nha Trang, Cam Ranh, Ninh Thuận, Côn Đảo, Phú Quốc – nhưng nếu bạn đang ở nước ngoài, thì nên chọn bãi biển nào để dừng chân nghỉ ngơi, và có thể là kết hợp chụp một bộ ảnh cưới, hoặc một bộ ảnh couple đơn giản? Mình xin giới thiệu với các bạn một địa điểm không mới, nhưng chưa bao giờ cũ: Mũi Né – thuộc Phan Thiết, Viêt Nam. Nếu chuyến bay của bạn đáp ở sân bay Tân Sơn Nhất – Thành Phố Hồ Chí Minh, thì đây có thể là một lựa chọn tuyệt vời dành cho bạn và người yêu mình.

Để di chuyển đến Mũi Né, các bạn có thể đi tàu hoả, hoặc xe giường nằm. Nếu các bạn chưa bao giờ đi tàu hoả, mình khuyến khích các bạn đi thử, vì khi đó các bạn có thể thấy được những thảm xanh trải dài trên đoạn đường từ Thành Phố Hồ Chí Minh đến Mũi Né, và cảm nhận được rõ hơn văn hoá cũng như cảnh quan Việt Nam. Bạn sẽ mất khoảng 4-5 tiếng để di chuyển từ thành phố, không quá dài nên các bạn sẽ không cảm giác quá mệt khi đến nơi. Mũi Né đẹp nhất vào tàm từ tháng 10 đến tháng 4 năm sau, tuy nhiên kể cả khi thời tiết xấu thì đặc biệt, Mũi Né vẫn chan hoà nắng trong hầu hết các ngày trong năm, rất tuyệt vời và là một lựa chọn không hề tồi.

Mũi Né được phát triẻn như một thành phố du lịch biển, tuy nhiên không quá đông đúc và xô bồ như Nha Trang, cũng không quá vắng vẻ và cô lập. Bạn có nhiều lựa chọn để nghỉ ngơi và ăn uống, tuy nhiên theo mình thấy thì giá thành khá rẻ. Các bạn có thể ăn thoải mái hải sản với giá chỉ khoảng 400.000 – 600.000 VND một người, hoặc lựa chon những bữa ăn cao cấp hơn ở các resorts. Mình sẵn sàng giới thiệu cho bạn Mia Mũi Né resort, vì giá rất ổn, so với chất lượng dịch vụ và đồ ăn trong đây. Nhân tiện là Mia Mũi Né không thuêm ình viết bài này đâu, mà đây chỉ là một lời giới thiệu thật lòng, vì mình đã sử dụng dịch vụ ở đây (và cả những chỗ khác nữa).

Và để hình dung những gì Mũi Né có thể đem lại cho bạn ngoài nắng, gió, cát, biển, Ambie team xin giới thiệu với các bạn bộ hình của Q + L, chụp ở Mũi Né vừa rồi để mọi người có thể hình dung rõ hơn nhé.


———–

Photographed by Ambient Wedding Photography
Wedding Dress by Cee’s Bridal (http://ceesbridal.com/)
(Updated) Mia Mui Ne’s change its name to Sailing Club Resort: http://www.sailingclubmuine.com/
For more destinations, check out our other blogs: http://ambientwedding.com/blog/